Ugradnja autoplina

Ugradnja autoplin opreme najviše ovisi o vozilu u koje se plinski uređaj ugrađuje. Konstrukcija i oblik vozila određuju veličinu i smještaj spremnika za plin, a sustav napajanja motora gorivom određuje i sustav napajanja plinom. Ponuda ovisi o vrsti eko norme koju vozilo posjeduje (Euro 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6) i prema njoj se određuje koji se od sustava smije ugraditi.

Primjera radi, za vozila Euro 2, 3 i eventulano Euro 4 naša je preporuka ugraditi BRC sustav ALBA 32.
Za vozila Euro 4, 5 i 6 svakako preporučujemo BRC sustav Sequent 32 .
Za Ford vozila i neke modele japanskih proizvođača preporučljivo je ugraditi dozator ulja hlađenja ventila tipa Flash Lube. Ugradnjom takve vrste dozatora izbjegavaju se nepoželjna oštećenja ventila i njihovih sjedišta.

Ugradnja plinskog uređaja u vaše vozilo može trajati od 1 do 2 dana. Prije same ugradnje radimo pregled ispravnosti rada motora na benzinu, a ako uočimo kakve nepravilnosti , vlasnika upućujemo na to da ih otkloni.

Ugrađujemo i vaše uređaje, i nove i rabljene (npr. ako ste uređaj skinuli i želite ga ugraditi u novo vozilo), naravno pod uvjetom da je uređaj ispravan i kompletan.

Izbor veličine spremnika ovisi o rapoloživom prostoru u vozilu. Obično se plinska boca, koja može biti obujma od 45 do 120 i više litara, ugrađuje u prtljažni prostor. Na taj se način smanjuje upotrebljivi prtljažni prostor, ali ako za to ima prostora, može se ugraditi i izvan vozila. Npr. kod terenskih vozila plinski se spremnik može ugraditi ispod, a kod pick-upova ugrađuje se u vanjski teretni prostor.

Svakako elegantnije rješenje koje ne zauzima prtljažni prostor je tzv. toroidalni spremnik koji se ugrađuje na mjesto rezervnog kotača. Toroidalni spremnici ne zauzimaju prtljažni prostor, neprimjetni su, ali manjeg su kapaciteta i oduzimaju prostor za smještaj rezervnog kotača.

Nakon obavljene ugradnje, pri preuzimanju vozila dobit ćete račun (R1 također) i izjavu instalatera, dokument u kojem se navode podaci vozila i ugrađene plinske opreme. Dobivate i originalni certifikat plinskog isparivača koji je ugrađen u vaše vozilo sa homologacijskom oznakom i tvorničkim brojem. Također, prilaže se i certifikat plinskog spremnika.

Nakon izvršene ugradnje uređaja za autoplin, vozilo je potrebno odvesti u stanicu za tehnički pregled  i izvršiti tehnički pregled plinskog uređaja i instalacije za plin te priložiti svu dokumentaciju dobivenu od instalatera.

SERVIS DRUGIH UREĐAJA

Osim ugradnje naših sustava, popravljamo i servisiramo uređaje ostalih proizvođača kao što su:

•    PRINS
•    ZAVOLI
•    EMER
•    TOMASETTO
•    LANDI RENZO
•    LANDI
•    AC

Prati na Instagramu

Tho.M.Gas d.o.o. Miroševečina 5, 10040 Zagreb
Tel. 01 2985488 (uprava) | 01 2985296 (radionica)

Sva prava pridržana.